• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Здобувачі магістерської програми «Право» - учасники круглого столу з обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори»

Здобувачі магістерської програми «Право» - учасники круглого столу з обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори»

26 вересня 2023 року доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Максименко Н.В. та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП «Право» стали активними учасниками регіонального круглого столу з обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

У роботі круглого столу взяли участь: заступник директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської ОВА Світлана Соломаха, начальник відділу праці та зайнятості населення Департаменту економічного розвитку та торгівлі Наталія Кіртока, голова Федерації професійних спілок Кіровоградської області Максим Баланенко, заступник голови Федерації професійних спілок Кіровоградської області Оксана Терлецька, в.о. начальника відділення НСПП в Херсонській області Світлана Кравцова, начальник відділу з питань праці західного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Олена Хіміч, начальник відділу Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Олександр Насулич, голови галузевих та первинних профспілок Кіровоградської області, голова Знам’янської територіальної профспілкової організації залізничників і транспортних будівельників України Людмила Семиніна, доцент кафедри історії України та всесвітньої історії ЦДУ ім. В. Винниченка, арбітр НСПП Людмила Пономаренко.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Крайносвіт Оксана – начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області, яка презентувала законопроєкт, розповіла про історію його розробки, структуру, переваги та ключові проблеми діючої системи вирішення колективних трудових спорів. 

Учасники заходу активно обговорювали проблемні аспекти чинного законодавства та новели законопроекту «Про колективні трудові спори».

Участь у роботі круглого столу студентів-правників є важливим складником освітнього процесу, оскільки опановуючи такий освітній компонент як «Сучасні проблеми трудового права» здобувачі поглибили та закріпили знання з питань інституту трудової медіації, альтернативних способів вирішення колективних трудових спорів, посилення ролі колективних угод (договорів) та можливості правового регулювання колективних трудових спорів у колективних угодах (договорах) тощо.

Щиро дякуємо відділенню Національної служби посередництва і примирення в Кіровоградській області за запрошення до участі у роботі круглого столу!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись