• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Археологія в умовах війни

Археологія в умовах війни

Традиційно середина серпня на факультеті асоціюється із підведенням підсумків роботи археологічної експедиції. На жаль, через безпекову ситуацію у 2022 – 2023 рр. розкопки в області не проводилися. А в умовах війни під загрозою опинилися не лише польові дослідження, а й тисячі пам’яток по всій Україні.

15 серпня з нагоди дня археолога у стінах обласного краєзнавчого музею викладач кафедри історії України та всесвітньої історії – Кирило Панченко прочитав лекцію «Археологія в умовах війни». На заході були порушені важливі питання пов’язані із розвитком української археології, незаконними розкопками на тимчасово окупованих територіях, «чорною археологією»,  а головне – інструментами щодо захисту артефактів.

Збереження археологічної спадщини є одним із головних завдань. Тож продовжуємо популяризувати  дослідження.  Віримо в Збройні сили України!

Бажаючі дізнатись більше про археологію Кіровоградщини можуть відвідати Археологічний музей імені Нінель Бокій при Центральноукраїнському державному університеті  імені Володимира Винниченка.

Інформація надана співробітниками
Археологічного музею імені Нінель Бокій

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись