• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Зустріч з азовцем

26 квітня 2023 року на факультеті історії, бізнес-освіти та права офлайн-онлайн відбулась зустріч з випускником факультету Дутчаком Владиславом Васильовичем, головою хорунжої служби Штурмової бригади Національної гвардії України «Азов», кавалером ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Історик, кандидат філософських наук, захисник Маріуполя поділився спогадами про події оборони міста, битву за «Азовсталь», боротьбу, героїзм, взаємодопомогу бійців «Азову» та цивільних осіб в умовах суцільних бомбардувань та обстрілів російських військ, перебування та виживання у полоні в Оленівці. Захід був надзвичайно інформативним та емоційним, оскільки студенти мали змогу поспілкуватися з безпосереднім учасником подій, свідком неймовірної сили духу всіх бійців, частини яких на сьогодні уже немає серед нас.

Учасники зустрічі поставили В.Тутчаку багато питань особистого та професійного характеру, пов’язаних із знанням та значенням історії у підготовці бійців «Азову» та у формуванні світогляду молоді в цілому, нових тем, які стали актуальними та потребують висвітлення, про психологічний стан полонених та їхнє повернення на Батьківщину, глобальне значення російсько-української війни для майбутніх поколінь.

fot

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись