• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студентська науково-практична конференція «Історичні, методичні, культурологічні проблеми всесвітньої історії»

26 квітня 2023 року на факультеті історії, бізнес-освіти та права в рамках тижня факультету відбулася студентська науково-практична конференція «Історичні, методичні, культурологічні проблеми всесвітньої історії». Повідомлення студентів стали підсумком науково-дослідної, творчої діяльності проблемної групи «Проблеми державотворення, культурогенезу та повсякденного життя народів світу в епоху Середньовіччя та Нового часу» в 2022–2023 навчальному році, яка діє під керівництвом доцента О.М. Марченка.

Студенти працювали над питаннями методики викладання історії в школі та історичними проблемами. Серед методичних проблем, наприклад, Дарина Гончарова поділилася прикладами використання інтерактивних методів навчання на уроках історії, а Єва Репенько – як використовувати елементи наочності під час викладання історії в школі.

Студенти-історики третього курсу займалися дослідженнями таких проблем. Дар’я Соколенко вивчала особливості персонажів «нижчої» міфології в східних слов’ян. Каріна Кіктєва досліджувала походження, еволюцію та культурне значення інвективних виразів у різних мовах та культурах світу. Тетяна Волошина пізнавала роль жінки в султанському гаремі в Османській імперії в XVI–XVII ст. Володимир Шевченко звернув увагу на складні відносини ірландських католиків та англійських протестантів та розв’язання суперечок між ними.

Дослідження студентів ґрунтувалися на використанні різноманітних історичних джерел, опрацюванні наукової, науково-популярної літератури вітчизняних та іноземних авторів. Свої напрацювання студенти висвітлювали на засіданнях проблемної групи, виступали з повідомленнями на семінарських заняттях. Підсумком студентських історичних пошуків стало написання курсових робіт.

За результатами конференції буде виданий збірник матеріалів, який, сподіваємося, буде корисним для учнів середньої та старшої школи, бакалаврів, магістрів, а також для всіх, хто цікавиться методичними, історичними, культурними питаннями народів світу.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись