• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії, бізнес-освіти і права студенти поєднують навчання і дослідження

На факультеті історії, бізнес-освіти і права студенти поєднують навчання і дослідження

Одним з напрямків діяльності Лабораторії суспільствознавчої освіти факультету історії, бізнес-освіти і права є організація студентських наукових досліджень та презентація їхніх результатів на зарубіжних, міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях.

Науково-дослідницьку діяльність на факультеті проводять здобувачі вищої освіти бакалаврського і магістерського рівнів спеціальностей «014.03 Середня освіта (Історія)», «081 Право», «262 Правоохоронна діяльність». Їхні статті і тези доповідей публікуються у збірниках матеріалів зарубіжних, міжнародних, всеукраїнських з міжнародною участю та всеукраїнських науково-практичних конференцій.

У рамках діяльності лабораторії під керівництвом Лілії Рябовол у 2022 році Владислав Крушеніцький (здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальність «262 Правоохоронна діяльність») взяв участь у зарубіжній конференції «The role of legal science in establishing a new world order in wartime and post-war period» (Рига, Латвійська республіка).

Суттєвими є наукові результати бакалаврів та магістрів, які здобувають вищу освіту за спеціальністю «014.03 Середня освіта (Історія)», спеціалізації «Правознавство» та «Географія». Віталій Пахолівецький репрезентував свою доповідь на міжнародній науково-практичній конференції молодих учених та студентів «Юридична осінь 2022» (Харків), Дмитро Кобзар – на міжнародній конференції «Правові засади діяльності правоохоронних органів» (Харків). Тези Богдани Підлипної, Єлизавети Миценко, Віталія Пахолівецького та Сергія Юрченко опубліковані у збірнику матеріалів міжнародної науково-практичної конференції «Духовно-інтелектуальне виховання і навчання в ХХІ столітті» (Харків). У всеукраїнських конференціях з міжнародною участю «Сучасна освіта: методологія, теорія, практика» (Дніпро) і «Актуальні питання дослідження вітчизняної історії та викладання предметів громадянської та історичної освітньої галузі в умовах НУШ» (Глухів) взяли участь Дмитро Кобзар, Ольга Титаренко, Карина Шаповалова.

Здобувачі бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти за спеціальністю «081 Право» стали учасниками міжнародних конференцій – «Теоретичні та практичні проблеми реалізації норм права» (Кременчук), «Сектор безпеки України: актуальні питання науки та практик» (Харків), «Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності» (Кропивницький), «Актуальні проблеми приватного та публічного права» (Харків), «Консолідація правової системи, як шлях до зміцнення державотворення» (Київ), та всеукраїнської конференції «Публічне управління: проведення реформи в Україні» (Київ).

У роботі всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми національного законодавства», організатором якої є ЦДУ імені Володимира Винниченка, взяли участь Андрій Смірнов, Олексій Кісенко, Тетяна Романович, інші магістри, які навчаються за спеціальністю «081 Право», та Аміна Бондар, Анастасія Бліндовська, Микола Борисенко, Вікторія Гоменюк, Катерина Сидоренко, Ярослав Тішин, Юлія Пояркова та інші бакалаври за тією ж спеціальністю. Наукове керівництво забезпечували викладачі кафедри права та правоохоронної діяльності.

Науковий керівник
Навчально-наукової лабораторії
суспільствознавчої освіти ЦДУ,
доктор педагогічних наук, професор
Лілія Рябовол

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись