• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Презентація науково-краєзнавчого вісника Центральної України «Між Бугом і Дніпром»

Презентація науково-краєзнавчого вісника Центральної України «Між Бугом і Дніпром»

22 грудня 2022 року в Державному архіві Кіровоградської області відбулася презентація науково-краєзнавчого вісника Центральної України «Між Бугом і Дніпром», (випуск 15), сформованого за результатами матеріалів VII науково-краєзнавчої конференції «З минулого у майбутнє», присвяченої 95-річчю утворення Державного архіву Кіровоградської області та 95-річчю Національної спілки краєзнавців України.

У збірнику представили свої матеріали не тільки місцеві краєзнавці, працівники архіву, освітяни, науковці, але й дослідники минувшини з Харкова, Одеси, Глухова. Кафедру історії України та всесвітньої історії на цьому заході представляли доценти В.Грінченко (тема доповіді: «Ставлення радянської влади до релігійних свят у перші роки НЕПу») та О.Марченко (тема доповіді: «Вплив російсько-турецької війни 1877–1878 років та єврейських погромів 15–17 квітня 1881 року в Єлисаветграді на діяльність міського громадського банку»). Також директор обласного архіву Л.Маренець і начальник відділу археографії та використання документів архіву Т.Гончарова відзначили активну співпрацю викладачів кафедри історії України та всесвітньої історії з Державним архівом, яка триває протягом багатьох років.

Учасники заходу дійшли спільної точки зору, що тільки спільними зусиллями державних інституцій, закладів освіти, громадських організацій, освітян, науковців, краєзнавців, небайдужих до історії й культури людей можна протидіяти інформаційним загрозам, що продовжує продукувати агресивна російська «фейкова» історична наука. Головне – залишатися правдивими дослідникам, відданими власним принципам, намагатися бути поза ідеологією, партійністю, кон’юнктурою та активно популяризувати справжню історію України в цілому та Кіровоградщини зокрема.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись