• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

У рамках тижня права студенти презентували свої проєкти

До проєктної діяльності долучилися здобувачі бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти. Майбутні юристи дослідили зарубіжний досвід функціонування системи органів державної влади. Майбутні вчителі історії та правознавства ґрунтовно розробили питання поколінь прав людини. Результати проєктної діяльності були представлені на факультеті у рамках тижня права.

Упродовж семестру студенти виконували групові та індивідуальні проєкти, поглиблено розробляючи певні питання. Здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право у межах вивчення навчальної дисципліни «Державне право зарубіжних країн» дослідили такі теми, як: парламентаризм у США та Великобританії, судова система Канади, Великобританії, Італії, Японії. Актуальним став також проєкт щодо законодавства зарубіжних країн про воєнний стан. Вітчизняні та зарубіжні стандарти професійної діяльності правників (суддів, прокурорів, адвокатів, нотаріусів, слідчих) узагальнили здобувачі магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право.

Бакалаври, які навчаються за спеціальністю 014.03 Середня освіта (Історія), спеціалізація Правознавство, у межах дисципліни «Конституційне право України», інтегруючи знання з всесвітньої історії та історії України щодо становлення інституту прав людини, а також знання міжнародного та вітчизняного законодавства, виокремили й дали ґрунтовну характеристику поколінь прав людини.

Результати проєктної діяльності були представлені першокурсникам. Вони отримали багато цікавої та корисної інформації, а також побачили приклади проєктної діяльності, до якої з часом будуть долучатися і вони.

Матеріал підготувала – Лілія Рябовол, доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти ЦДПУ.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись