• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Відбулася студентська науково-практична конференція «Повсякденне життя та культура давніх єгиптян»

Відбулася студентська науково-практична конференція «Повсякденне життя та культура давніх єгиптян»

7 листопада 2022 року на факультеті історії, бізнес-освіти та права відбулася студентська науково-практична конференція «Повсякденне життя та культура давніх єгиптян», в якій взяли участь студенти першого і другого курсів спеціальності 014 Середня освіта (Історія). Під керівництвом викладачів кафедри історії України та всесвітньої історії доцентів Л.В. Пономаренко та О.М. Марченка студенти другого курсу Д. Голубовська, Б. Юрах, І. Ільїна, В. Неклеса, І. Бобик, О. Рибалко, Д. Карпук, І. Мотько, О. Сапула та К. Нюкало підготували цікаві повідомлення і презентації про повсякденність давніх єгиптян, їхнє життя, побут, звичаї, обряди, світогляд, розваги тощо.

Конференція мала на меті не лише ознайомити першокурсників з цікавим світом єгипетської цивілізації, а й показати форми роботи з історичними джерелами, методи опрацювання наукової інформації, уміння цікаво подавати інформацію за допомогою інтерактивних технологій та емоційного відтворення.

Проведення таких конференцій сприятиме встановленню міжпредметних зв’язків, налагодженню контактів між студентами різних курсів, оволодінню майбутніми істориками навичками наукових виступів, презентацій власних досліджень, обміну думками, дискусіями. Сподіваємося на продовження проведення подібних заходів із залученням студентства різних факультетів університету та учнів шкіл міста й області.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись