• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

До Дня захисників і захисниць України

До Дня захисників і захисниць України

14 жовтня 2022 року для студентів першого курсу (спеціальність 014.03 Середня освіта (Історія), група ІП22Б1) була проведена кураторська година, присвячена Дню захисників і захисниць України, на тему «Герої Крут і Базару та вшанування їх у пам’яті свідомого українства».

Студенти мали можливість ознайомитись із двома героїчними епізодами в історії національно-визвольних змагань українців періоду 1917–1921 рр., які в подальшому набули великого символічного значення.

Крутянські події (січень 1918 р.) стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Події листопада 1921 р. під Базаром (розстріл більшовиками 359 полонених учасників Другого Зимового походу військ армії УНР, які відмовилися перейти на службу до червоних) стали символом нескореності української національної ідеї та готовності віддати за неї життя.

Побачене й почуте було сприняте усіма присутніми з цікавістю. Героїзм та відвага воїнів, які понад сто років тому боронили ідеали свободи, відстоювали державність і виборювали незалежність України назавжди закарбовані в пам’яті різних поколінь свідомого українства. І сьогодні вони надихають нас вірою в перемогу над країною-агресором.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись