• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Чи варто дозволити українцям володіти зброєю: нардеп Олександр Дануца та соціолог Едуард Клюєнко обговорили питання в телепрограмі «Нові правила»

Чи варто дозволити українцям володіти зброєю: нардеп Олександр Дануца та соціолог Едуард Клюєнко обговорили питання в телепрограмі «Нові правила»

Доцент кафедри філософії, політології та психології, кандидат соціологічних наук Едуард Клюєнко в телевізійному етері каналу «Вітер», у програмі «Нові правила», обговорив з її ведучим Вадимом Мурованим та народним депутатом України Олександром Дануцою законопроект про легалізацію зброї.

Наразі це один із найбільш дискусійних законопроектів, навколо якого не стихають гострі суперечки в Раді та й у політикумі, підкреслив один з його авторів, нардеп О. Дануца. В свою чергу, доцент Е. Клюєнко розповів про різноманітні зарубіжні експертні оцінки та результати загальноукраїнських соціологічних досліджень цього питання. Відзначив ризики та проблеми, пов'язані з досвідом легалізації зброї у різних країнах, на які звертають увагу його тамтешні колеги-науковці. Також він підкреслив необхідність законодавчого врегулювання питання ринку зброї в Україні, погодившись в цьому із нардепом О. Дануцею. При цьому доцент Е. Клюєнко наголосив на необхідності для депутатів Верховної Ради України враховувати висновки світової наукової спільноти щодо наслідків легалізації зброї у різних країнах. Запрошуємо переглянути відео обговорення цього актуального і гострого питання.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись