• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії, бізнес-освіти та права відбулася презентація книг викладачів факультету

22 грудня 2021 року на факультеті історії, бізнес-освіти та права відбулася презентація останніх наукових доробків викладачів кафедри історії України та всесвітньої історії. Під час заходу виконуючий обов’язки завідувача кафедри, доктор історичних наук, доцент Олександр Анатолійович Житков відзначив, що викладачі кафедри і факультету докладають значних зусиль задля підвищення якості підготовки бакалаврів і магістрів. Цьому сприяють сучасні наукові та методичні напрацювання співробітників колективу. Саме тому на презентацію були запрошені студенти старших курсів. Усі охочі мали можливість поспілкуватися з авторами.

Аудиторії було представлено монографію О.А. Житкова «Селянське питання в Українській революції 1917-1921 рр.: Історіографічне дослідження». Автор розповів студентам про сучасні підходи, а також перспективні напрямки селянознавчих досліджень. Також присутні ознайомилися з виданням «Історія держави і права зарубіжних країн. Курс лекцій», що належить колективу авторів спільно з О.А. Житковим.

Також на заході була представлена монографія О.Л. Ковалькова «СРСР в Афганістані (1978-1991 рр.): остання спроба експорту соціалізму». Олександр Леонідович розповів студентам про специфіку дослідницької роботи, зупинився на головних механізмах «експорту соціалізму» до Афганістану та військових аспектах афганської кризи. Слухачів особливо зацікавила інформація про підготовку афганських студентів в навчальних закладах тодішнього м. Кіровограда. Відповідаючи на запитання, О.Л. Ковальков висловив своє бачення сучасної політичної ситуації в Афганістані після повернення до влади руху «Талібан» та наголосив, що сучасні події в Афганістані вже стали складовою курсу «Новітня історія Азії та Африки».

Вітаємо авторів із плідним завершенням календарного року. Бажаємо такого ж натхнення та результативності вже у другому семестрі. Студентам – успішної сесії та гарних канікул!

Кафедра історії України та всесвітньої історії

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись