• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студентська науково-практична конференція «Історичні, ідеологічні, політико-правові, культурологічні проблеми всесвітньої історії», присвячена 100-річчю ЦДПУ імені В. Винниченка

Студентська науково-практична конференція «Історичні, ідеологічні, політико-правові, культурологічні проблеми всесвітньої історії», присвячена 100-річчю ЦДПУ імені В. Винниченка

17 листопада 2021 року члени проблемної групи кафедри історії України та всесвітньої історії «Проблеми державотворення, культурогенезу та повсякденного життя народів світу в епоху Середньовіччя та Нового часу», яка діє під керівництвом доцента О.М. Марченка, провели студентську науково-практичну конференцію «Історичні, ідеологічні, політико-правові, культурологічні проблеми всесвітньої історії», присвячену 100-річчю Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Студентські виступи торкалися різних сторін політичної, соціально-економічної, культурної, світоглядної, повсякденної історії країн Європи, Азії, Америки від античності до новітнього часу.

Наприклад, Сергій Юрченко проаналізував спільне й відмінне в східній політиці Гнея Помпея і Юлія Цезаря; Володимир Шевченко розкрив хронологію середньовічної пандемії («Чорної смерті») і як з нею намагалися впоратися та який вона мала вплив на подальшу історію європейського суспільства. Він же виступив із повідомленням про причини, процедури, наслідки проведення імпічменту президента в історії США.

Віталій Пахолівецький висвітлив питання особливостей проживання єврейства в межах Російської імперії на прикладі міста Єлисаветграда.

Вікторія Шевченко охарактеризувала історіографію питання еволюції форм і художньо-стильових особливостей костюмів європейських законодавців мод (Франції та Англії) в XVIII–ХІХ ст. та показала їхній вплив на розвиток міської моди в Російській імперії.

Павло Матійко сформулював філософське підґрунтя ідеології нацизму.

Микола Сабадаш виступив з інформацією про історичне значення Фултонської промови В. Черчилля та який вона мала вплив на світову спільноту.

Іван Смірнов розкрив сутність диктатури Пак Чон Хі в Південній Кореї, продемонстрував його філософський погляд на державне управління і на прикладах показав результат корейського економічного дива та реалізації проєкту модернізації держави.

За результатами конференції буде виданий збірник матеріалів, який, сподіваємося, буде корисним для учнів середньої та старшої школи, бакалаврів, магістрів, а також для всіх, хто цікавиться історією, культурою, повсякденністю народів світу.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись