• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Відбувся круглий стіл «30 років незалежності України: історія, здобутки та перспективи»

Відбувся круглий стіл «30 років незалежності України: історія, здобутки та перспективи»

Круглий стіл відбувся 20 серпня 2021 р. на виконання Указу Президента України «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України» та розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації «Про організацію відзначення в області Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України».

«30 років незалежності України: історія, здобутки та перспективи». Круглий стіл з такою назвою організовано та проведено Регіональним центром підвищення кваліфікації Кіровоградської області на виконання Указу Президента України від 21.10.2020 р. № 459 «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України» та розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 14.12.2020 р. № 843-р «Про організацію відзначення в області Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України».

Під час круглого столу у запису прозвучали думки Володимира Євгеновича Панченка, народного депутата Верховної Ради України першого скликання, за якого ухвалено Акт проголошення Незалежності України, а також репрезентовано матеріали віртуальної виставки Державного архіву Кіровоградської області «Незалежність України: як це було».

Основними спікерами стали: Тетяна Василівна Колєснікова, котра у часи проголошення незалежності була головою Кіровоградської міської організації Народного Руху України; Юрій Георгійович Целих, який як депутат Верховної Ради України другого скликання долучився до обговорення і прийняття Конституції України 28.06.1996 р; Тетяна Тимофіївна Дмитренко, завідувач методичного кабінету навчально-методичного відділу Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області; Лілія Тарасівна Рябовол, доктор педагогічних наук, професор, науковий керівник навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти ЦДПУ ім. В. Винниченка.

До обговорення надважливої для нашої держави історичної події, якою є проголошення незалежності України, долучилися представники департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, загалом 44 особи.

У результаті дискусії дійшли висновку, що набуття Україною незалежності та обрання європейського вектору розвитку є основою для подальшого розвитку нашої держави як незалежної, суверенної, демократичної, соціальної та правової.

Матеріал підготувала
Л. Т. Рябовол, доктор педагогічних наук,
професор, науковий керівник навчально-наукової
лабораторії суспільствознавчої освіти
 ЦДПУ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись