• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії та права відбувся конкурс студентських проєктів з теми «Зарубіжний досвід державного управління для України»

На факультеті історії та права відбувся конкурс студентських проєктів з теми «Зарубіжний досвід державного управління для України»

31 травня 2021 року студенти бакалаврату факультету історії та права за спеціальністю «081 Право» презентували свої проєкти з вивчення досвіду державного управління та місцевого самоврядування провідних країн світу.

Виконуючи проєкти, майбутні правники продемонстрували творчий, креативний підхід та критичне мислення. Вони самостійно обирали країну та визначали відповідний позитивний досвід функціонування держави, обґрунтовували доцільність упровадження його в Україні.

У своїх роботах студенти розкрили питання забезпечення громадського та парламентського контролю за діяльністю правоохоронних органів у США (Володимир Богатир, Артем Мигалатій); презентували актуальний для України досвід організації місцевих органів влади у зарубіжних країнах (Микола Борисенко, Єлизавета Каргополова); детально опрацювали питання організації державного механізму у США (Данило Жуков, Владислав Мельниченко, Дмитро Пономарьов, Данило Разенков), зокрема діяльності судових та правоохоронних органів (Вікторія Андон’єва, Юлія Луценко, Анна Федорова); вивчали досвід Великобританії (Олександр Бондаренко, Тетяна Коваль, Владислав Плюта), Китаю (Яна Бричка, Юлія Попруга) та інших країн.

Переможців було визначено шляхом голосування. Найкращими стали проєкти Олександри Аксьонової та Аміни Бондар, що досліджували особливості форми держави у ФРН, та Анастасії Прохоренко і Дар’ї Суржик про децентралізацію влади на прикладі Італії.

Матеріал підготувала Л.Т. Рябовол, доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник
навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись