• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Міжнародний день інтелектуальної власності на факультеті історії та права

Міжнародний день інтелектуальної власності на факультеті історії та права

Студенти факультету історії та права долучились до Всеукраїнської просвітницької кампанії до Міжнародного дня інтелектуальної власності 2021, що відзначається щороку 26 квітня. Свято встановлено у вересні 2000 року на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності.

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» ініціювало Всеукраїнську просвітницьку кампанію «Від ідеї до реалізації» та надало цікаві та інформативні матеріали для відзначення цього дня.

Студентам було запропоновано інтерактивну лекцію на тему «Все, що важливо знати про інтелектуальну власність», яку було проведено старшим викладачем кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, спеціалістом з інтелектуальної власності К.Є. Трошкіною.

Під час лекції були розглянуті питання, пов’язані із реалізацію різноманітних творчих ідей, які можуть втілитися у матеріальні об’єкти інтелектуальної власності. Кожен творець потребує знань про те, яким чином захистити результати своєї творчості, які саме права він має щодо власного творчого результату та які є шляхи комерціалізації результатів інтелектуальної творчої діяльності.

Використовуючи різноманітні приклади, студенти отримали практичні навички щодо комерціалізації, монетизації, можливості отримання прибутку з інтелектуальної власності.

#WorldIPDay, #UkraineIPDay

f1

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись