• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ЦДПУ – співорганізатор Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання методики викладання суспільних дисциплін»

ЦДПУ – співорганізатор Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання методики викладання суспільних дисциплін»

У рамках співпраці навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти з відділом суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України, викладачі та студенти факультету історії та права взяли участь у конференції «Актуальні питання методики викладання суспільних та гуманітарних дисциплін в умовах розбудови сучасної школи».

Конференція проводилася у дистанційному форматі на базі кафедри всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін ННІ історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А. С. Макаренка. Крім Інституту педагогіки НАПН України, СумДУ, ЦДПУ, співорганізаторами заходу стали Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Полтавський Національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Тернопільський Національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Миколаївський Національний університет імені В. О. Сухомлинського, Глухівський Національний педагогічний університет імені Олександра Довженка та інші ЗВО.

На конференції з доповідями виступили визнані авторитети у галузі методики навчання історії, правознавства та громадянської освіти – О. Пометун, Т. Ремех, Т. Ладиченко, П. Мороз та інші. Від ЦДПУ у роботі конференції взяли участь професор Л. Т. Рябовол, доцент В. Г. Грінченко, доцент І. А. Вівсяна.

Результати своїх наукових досліджень, проведених у рамках діяльності навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти, репрезентували здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 014.03 Середня освіта (Історія)Д. Кобзар та О. Калашник, а також освітньо-наукового рівня за спеціальністю 081 ПравоД. Кіблик.

Матеріал підготувала – Л. Т. Рябовол,
доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник навчально-наукової лабораторії
суспільствознавчої освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись