• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Презентація книги «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття»

Презентація книги «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття»

Викладачі факультету історії та права Олександр Чорний та Олександр Ковальков представили власну книгу «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття». Захід відбувся на базі Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І. Чижевського.

Нарис присвячений участі Єлисаветградського гусарського полку у війнах Третьої і Четвертої коаліцій європейських держав проти Франції, у французько-російській війні 1812 року та закордонних походах російської армії 1813-1814 рр. Робота ґрунтується на масивному корпусі історичних джерел. Під час виступів автори наголосили на багатогранності та сталості військових традицій на території краю. Дослідники наголосили, що в різні історичні епохи, у складі армій різних держав наші земляки були зразком звитяги та військової честі.

Меценатами видання стали Ірина Саєнко та Павло Штутман. Також появі книги сприяв в. о. ректора університету Олег Семенюк. В найближчий час з роботою можна буде ознайомитись в Науковій бібліотеці університету, а також бібліотеках Кіровоградщини.

Інформація надана кафедрою історії України

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись