• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії та права ЦДПУ відбувся круглий стіл «Права дитини: міжнародне та вітчизняне законодавство»

На факультеті історії та права ЦДПУ відбувся круглий стіл «Права дитини: міжнародне та вітчизняне законодавство»

10 грудня у Міжнародний День прав людини круглий стіл «Права дитини: міжнародне та вітчизняне законодавство» провели студенти факультету історії та права. Участь у цьому заході взяли представники майже всіх спеціальностей факультету – 014.03 Середня освіта (Історія), 081 Право, 262 Правоохоронна діяльність.

Ініціаторами проведення круглого столу за такою темою у рамках тижня права у ЦДПУ стали студенти групи ІП19Б, які і запросили усіх, хто бажає, долучитися до дискусії. Спочатку вони репрезентували свої проекти, в яких розкрили питання особливостей правового статусу дитини, дали характеристику міжнародних та вітчизняних актів, в яких закріплені права дитини, розкрили специфіку юридичної відповідальності малолітніх та неповнолітніх осіб, не залишили поза увагою і питання гарантування та забезпечення прав дитини в Україні. Потім учасникам заходу були запропоновані кейси, які вони мали проаналізувати на основі отриманої інформації. Загалом у цьому заході на платформі Google Meet взяли участь близько 70 осіб. Куратор та модератор заходу – Рябовол Л. Т.

Матеріал підготувала – Л. Т. Рябовол, доктор педагогічних наук, професор, науковий керівник навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись