• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Асистенська практика здобувачів освітньо-наукового рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право у дистанційному форматі пройшла успішно

Асистенська практика здобувачів освітньо-наукового рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право у дистанційному форматі пройшла успішно

У період з 02 по 20 листопада 2020 року аспіранти кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права і кафедри галузевого права та правоохоронної діяльності проходили асистентську практику на базі факультету історії та права. У зв’язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів вона відбувалася дистанційно.

Освітня складова освітньо-наукової програми підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, крім іншого, передбачає і оволодіння методологією педагогічної діяльності, набуття навичок організації та проведення навчальних занять. Саме тому аспіранти за спеціальністю 081 Право проходять асистенську практику, у 2020-2021 навчальному році – дистанційно. Такий формат не завадив, аби вона була організована і проведена на високому науково-методичному рівні. 

Під час практики аспіранти ознайомилися з організацією освітнього процесу у ЦДПУ, вимогами до навчально-методичного забезпечення, самі долучилися до його розробки, складали конспекти лекцій, методичні рекомендації до семінарських занять та самостійної роботи, тестові завдання для поточного контролю.

Важливою складовою практики було вивчення досвіду викладання юридичних дисциплін у ЦДПУ, відвідування занять найбільш досвідчених викладачів, а також самостійне проведення практикантами лекцій та семінарів, консультування здобувачів вищої освіти другого (бакалаврського) рівня.

Колективи кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права і кафедри галузевого права та правоохоронної діяльності бажають своїм аспірантам подальших успіхів у науково-педагогічній діяльності!

Матеріал підготувала – Л. Т. Рябовол,
доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник
навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись