• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Сфера інтелектуальної власності крізь призму інституту авторського права — законодавче врегулювання в Україні

Сфера інтелектуальної власності крізь призму інституту авторського права — законодавче врегулювання в Україні

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 5 грудня 2019 року студенти факультету історії та права спеціальності 081 Право Владислав Колісніченко, Ірина Мунтян та Максим Миколюк спільно із представниками Департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської обласної ради провели захід на тему "Сфера інтелектуальної власності крізь призму інституту авторського права — законодавче врегулювання в Україні".

Проблема захисту прав інтелектуальної власності в цілому, і зокрема порушення авторських прав, правомірного використання об’єктів авторського права у повсякденному житті та у процесі науково-дослідної роботи, не припиняє бути однією із актуальних та вкрай важливих у нашій державі.

Під час зустрічі зі студентами Кропивницького коледжу харчування та торгівлі майбутні юристи розкрили такі важливі аспекти: особливості інституту авторського права, способи захисту авторського права фізичних осіб, можливості та етапи реєстрації авторського права, відповідальність за порушення авторських прав. Окрім того, було наведено чимало прикладів використання легального контенту та доступних ресурсів задля правомірного використання чужих об’єктів інтелектуальної власності.

Виступ студентів нашого навчального закладу викликав жвавий інтерес у колег з колежду, оскільки були наведені цікаві приклади відомих справ про порушення авторського права. Значна частина питань, поставлених доповідачам, стосувалась процедури реєстрації авторських прав, їх судового захисту, а також необхідних дій задля доведення свого авторства.

Інформацію підготувала спеціаліст з інтелектуальної власності
викладач кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права К.Є.Трошкіна

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись