• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

До всесвітнього Дня прав людини у ЦДПУ провели «Правоосвітній воркшоп – Право неповнолітнього на захист»

До всесвітнього Дня прав людини у ЦДПУ провели «Правоосвітній воркшоп – Право неповнолітнього на захист»

9 грудня в рамках співпраці між Юридичною клінікою «Artium de Lex» ЦДПУ, навчально-науковою лабораторією суспільствознавчої освіти та КЗ «Науковий ліцей» для учнів 10 правового класу ліцею проведено «воркшоп» «Право неповнолітнього на захист». Роль експерта на заході виконав В. Крушеніцький, заступник студентського директора Юридичної клініки «Artium de Lex», студент 4 курсу факультету історії та права.

Керівник лабораторії суспільствознавчої освіти Л. Т. Рябовол та викладач правознавства Л. О. Шинкаренко повідомили учням історію всесвітнього Дня прав людини, пояснили значення прав і свобод для самої людини й суспільства.

В. Крушеніцький поінформував учнів про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, а також про те, що для реалізації конституційного права на захист у кримінальному провадженні відносно неповнолітніх обов’язково забезпечується участь їх законного представника.

Інтерактивна робота з вирішення ситуаційних завдань, використання гаджетів для пошуку потрібного правового акту, презентація результатів роботи кожної групи не залишила байдужим нікого з учнів!

Матеріал підготувала науковий керівник навчально-наукової лабораторії
суспільствознавчої освіти – доктор педагогічних наук, професор Л. Т. Рябовол

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись