pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Від теорії до практики (настановча конференція з питань педагогічної практики студентів бакалаврату)

Від теорії до практики (настановча конференція з питань педагогічної практики студентів бакалаврату)

30 січня 2021 р. на платформі Zoom кафедрою музичного мистецтва та методики музичного виховання мистецького факультету було проведено настановчу конференцію з педагогічної практики для студентів ІІ та ІV курсів (гр.ММ17Б, ММ19БС, ММ19БС-з). Варто зазначити, що це перша педагогічна практика, яку студенти проходять у початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів міста. Майбутні вчителі музичного мистецтва готові до проведення уроків та організації позакласної роботи з художньо-естетичного виховання учнів молодшого шкільного віку.

Організаторами конференції стали керівники педагогічної практики, методисти з фаху – старші викладачі кафедри, кандидати педагогічних наук М. П. Назаренко та Ж. В. Колоскова, які оголосили присутнім про термін проведення педагогічної практики та форму її проходження, а також пояснили вимоги модулю з фаху, ознайомили з правилами заповнення звітної документації, надали зразки конспектів планів-уроків та виховних заходів, а також схему аналізу відеоуроку.

Також в ході конференції пролунали запитання стосовно виконання завдань психологічного модулю. На них відповіла методист з психології, доцент кафедри практичної психології, кандидат психологічних наук З. О. Ржевська-Штефан, яка організувала роботу практикантів у Google-Класі. У роботі конференції також брав участь завідувач кафедри, професор В. Ф. Черкасов , який наголосив на необхідності творчого підходу до виконання завдань усіх модулів та побажав натхнення і успіхів учасникам конференції.

Інформацію надано мистецьким факультетом