pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

VІІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС «СХОДИНКИ ДО МАЙСТЕРНОСТІ»

Організаційний комітет VІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу продовжує знайомити слухачів з кращими виконавцями і художніми колективами, які брали участь в onlain фестивалі-конкурсу та одержали високі нагороди за виконавську та сценічну майстерність. Серед таких колективів фольклорний ансамбль «Буковиночка» кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Ярина Маноліївна Вишпінська.

Виступ наших гостей присвячено різдвяним святам, коли у холодні грудневі дні, а особливо вечори, за давньою традицією й досі в буковинських селах збираються хлопці і дівчата, які підуть від хати до хати віншувати господарів з народженням Спасителя роду людського.

У цьому відео прозвучать дві колядки – українська та румунська. Разом зі своїм керівником студенти обговорювали деталі народних строїв, виготовляли різдвяну атрибутику – зірки, дзвоники, вертепи, шопки, церконці, які зазвичай світилися ще й рухалися. Учасники фольклорного ансамблю «Буковиночка» ретельно продумували колядницьку ходу від церкви й до кожної оселі. Відродження і збереження унікальних різдвяних традицій, які успадковані нашим народом від глибокої давнини сприяє удосконаленню змісту підготовки майбутніх учителів на засадах етнокультурних традицій українців.

Вітаємо з зимовими святами, бажаємо світла в душі, міцних сил, мудрості, наполегливості, віри в себе та міцного здоров’я.

Інформацію підготовлено кафедрою музичного мистецтва та методики музичного виховання мистецького факультету