pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

VІІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС «СХОДИНКИ ДО МАЙСТЕРНОСТІ»

14-15 листопада 2020 року на базі мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся VII Міжнародний фестиваль-конкурс «Сходинки до майстерності» в режимі он-лайн. Метою конкурсу є збереження, розвиток на примноження кращих традицій вітчизняного мистецтва, підтримка талановитих виконавців, обмін досвідом та творча співпраця у сфері музичного мистецтва.

У цьому році помітно розширилася географія учасників фестивалю-конкурсу і протягом двох днів члени журі оцінювали колективи та солістів з Києва, Одеси, Переяслав-Хмельницького, Чернігова, Кривого Рогу, Черкас, Дніпра, Кіровоградської та Донецької областей.

Участь у фестивалі-конкурсі приймали як студенти вищих навчальних педагогічних закладів (Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського, Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, Криворізький державний педагогічний університет, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди, Національний університет «Чернігівський колегіум імені Т. Г Шевченка»), так і вихованці дитячих музичних шкіл та студій з м. Новогродівка (Донецька обл.), Помічної, Смоліно, Знам’янки, Онуфріївки, Новгородки, Долинської, Світловодська та ін.

Дипломи гран-прі отримали Михайло Левандовський (м. Харків), Світлана Грицаєнко (м. Черкаси), Дмитро Дядюн (м. Кривий Ріг), хор Національного університету «Чернігівський колегіум імені Т. Г Шевченка». Найвищими нагородами відзначені студенти з Китайської Народної Республіки.

Також журі відмітило виступи Катерини Котляр – номінація «виконавець-вокаліст», І місце (м. Чернігів), Яни Луценко – номінація «виконавець-інструменталіст», І місце (м. Дніпро), ансамблю «Барвінок» – номінація «виконавець-вокаліст, І місце (м. Новомиргород), фортепіанного дуету Іванни Михайленко та Віри Чеховської – номінація «виконавець-інструменталіст», І місце (м. Світловодськ), студентів мистецького факультету ЦДПУ імені Володимира Винниченка Анни Матуляк та Дар’ї Капінос – номінація «виконавець-вокаліст», І місця.

Вітаємо колективи та солістів-виконавців з черговою перемогою! Бажаємо незгасаючої творчої енергії, здійснення усіх планів та задумів!