pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ЛАБОРАТОРІЇ «МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ»

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ЛАБОРАТОРІЇ «МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ»

25 лютого 2020 року на базі кафедри музичного мистецтва і хореографії мистецького факультету відбулося чергове засідання лабораторії «мистецької освіти». До участі у ньому було запрошено знаного науковця, мистецтвознавця й культурного діяча Кривого Рогу, члена Національної спілки композиторів України, кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету Бєлікову Валентину Венедиктівну.

Валентина Венедиктівна є автором понад 140 наукових, науково-методичних праць (монографії, статті, навчальні посібники, хрестоматії), а коло її наукових інтересів пов’язане із вивченням формування та розвитку української музичної культури; дослідженням проблем виконавського мистецтва та інтерпретації музичних творів.

На засііданні лабораторії Валентина Венедиктівна розповіла, що особливу увагу вона приділяє дослідженню різних аспектів української музичної культури сьогодення, вивченню творчості сучасних українських композиторів, зокрема Богдани Фільц, Олександра Нежигая, Олександра Іванька.

Завідувач кафедри професор Черкасов В. Ф. проаналізував вклад композиторів Кіровоградщини в розвиток мистецької культури краю та щиро подякував учасників проекту і членів лабораторії за участь у обговоренні актуальних проблем розвитку культурно-мистецького життя краю, наголосив на плідну співпрацю кафедри з навчальними закладами у майбутньому.

Інформацію надано мистецьким факультетом