pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

На факультеті педагогіки та психології активно готуються до практики в умовах НУШ

На факультеті педагогіки та психології активно готуються до практики в умовах НУШ

24 травня 2021 року студенти 3-го курсу спеціальності «013 Початкова освіта» мали змогу познайомитися з розвивальним середовищем класу в умовах Нової української школи. Практичне заняття з методики навчання освітньої галузі «Математика» провела канд. пед. наук, доцент кафедри методик дошкільної та початкової освіти Олена Олександрівна Нікітіна.

Заняття було присвячене реалізації ефективних методів навчання математики молодших школярів в умовах НУШ. Студенти ознайомилися з осередками класу, акцентували увагу на осередку навчально-пізнавальної діяльності та його наповненні. Говорили про «Рутини уроку» та про важливість уміння вчителя організовувати навчальну діяльність молодших школярів на уроках математики. Студенти мали змогу познайомитися з особливостями використання педагогічної технології «Щоденні 3» (Daily 3), розробленої американськими педагогами Гейлом Боші та Джоан Мозер для ефективного навчання математики, що містить три компоненти: «Математика самостійно», «Математика разом із другом» та «Математика письмово». Особливий акцент було зроблено на STEAM-технології, як одному із засобів реалізації інтегрованого підходу, а також говорили про можливості використання Lego на уроках математики.

У наступному навчальному році на студентів цієї групи чекає перша виробнича педагогічна практика. Сподіваємося, що здобуті знання допоможуть реалізувати себе ефективно та компетентно.

Інформація надана О.О. Нікітіною 

Фото: Анна Тімохова