pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Духовний світ казок  Василя Сухомлинського

Духовний світ казок Василя Сухомлинського

Із нагоди 100-річчя з дня народження Василя Олександровича Сухомлинського на факультеті педагогіки та психології ЦДПУ імені Володимира Винниченка відбувся творчий конкурс «Духовний світ казок В. О. Сухомлинського».

Щорічно студенти інтерпретують твори Василя Олександровича, відкривачи нові акценти його творчих доробок. Цьогоріч конкурс відбувався у формі «подорожі», зупинками якої були оповідання й казки великого гуманіста. Ілюстрували глядачам свої постановки казок першокурсники факультету.

Наприклад, 11 група, розкриваючи моральний зміст твору, з гумором підійшла до інсталяції казки «Дідусь і смерть». Студенти 12 групи продемонстрували глядачам важливість сімейних цінностей у театралізації оповідання «Мамин кавун».

У драматизації твору «Сім дочок», яку виконала 14 група, було продемонстровано важливість виконання реальних добрих учинків. У казці «Соловей і жук» глядачі разом з 15 групою розмірковували, хто, а можливо, і що є важливим у нашому середовищі. Разом із студентами 16 групи глядачі співпереживали дівчинці, що прагнула позбутися ліннощів («Ледача подушка»).

А ось студентки 18 групи, як справжні леді, відтворили й передали всю тендітність казки «Дівчина і ромашка». Дівчата проникливо передали глядачам ідею про важливість справжньої дружби.

Отже, переможцями стали: 1 місце – 11 та 14 групи; 2 місце – 12 та 18 групи; 3 місце – 15 та 16 групи. Журі привітало учасників й нагородило грамотами.

Насамкінець додамо, що всі оповідання та казки В. О. Сухомлинського зворушливі й повчальні. Загалом студенти ще раз переконалися, що казки є дуже важливим видом творчості, оскільки навчають дітей і дорослих бачити прекрасне в навколишньому світі, відчувати барвистість і багатство життя. Передаючи колорит народної мудрості, казки збагачують нас основами народного світогляду, закладають міцні підвалини народної моралі.

Повідомлення підготували студентки факультету

педагогіки та психології Анастасія Олексієнко та Олена Черкас.

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв