pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Перша регіональна науково-практична конференція «Актуальні проблеми соціальної роботи та психології»

Кафедрою соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології, факультетом педагогіки та психології ЦДПУ імені Володимира Винниченка було ініційовано та проведено Першу регіональну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми соціальної роботи та психології», яка відбулася 7 листопада 2017 року.

Актуальність обраної проблематики для проведення науково-практичної конференції зумовлена тим, що на сьогодні, роботодавцям потрібні готові спеціалісти з наявним рівнем не лише теоретичних знань, але й практичної підготовки. Тому, аби науковці та студенти ознайомилися із існуючими проблемами практичної реалізації соціальної роботи та психології, було запрошено практиків та громадських діячів. Науково-практична конференція охопила чимало проблемних питань.

Відкрив роботу конференції завідувач кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології доктор педагогічних наук
Рацул Олександр Анатолійович, привітавши присутніх зі святом «Днем працівника соціальної сфери», що в
2017 році припав на 5 листопада. Крім того, Олександр Анатолійович зазначив, що день початку даної конференції є символічним і висловив сподівання, що зустрічі такого роду будуть відбуватися і надалі.

Продовжив привітання проректор з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Михида Сергій Павлович, який зазначив, що науково-практична конференція – це колосальний досвід, як для викладачів, так і для студентів.

Вітальні слова також було надано запрошеним гостям: заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради м. Кропивницького Дзюбі Наталії Євгеніївні; заступнику директора департаменту соціального захисту населення – начальнику управління соціальних послуг Юхименку Віталію Миколайовичу.

Робота конференції була продовжена виступами д.п.н. Рацула О.А. (проблеми професійної підготовки майбутніх соціальних працівників у вищій школі), Зубченка В.В. (теоретико-методологічні аспекти організації психологічної допомоги учасникам бойових дій) та Колевої А.М. (досвід організації медико-психологічної реабілітації на базі Кіровоградського обласного госпіталю ветеранів війни на прикладі центру медико-психологічної реабілітації «КОМПАС»).

Завершальною частиною пленарного засідання стало підписання Меморандуму про Співпрацю між кафедрою соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології в особі завідувача Рацула Олександра Анатолійовича та Департаментом соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації, в особі директора Догарова Олександра Васильовича; й Виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради, в особі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дзюби Наталії Євгеніївни.

Після пленарного засідання була передбачена робота у секціях за двома напрямами: секції «Професійна підготовка фахівців соціальної сфери: філософський, психологічний, історичний та організаційно-методичний напрям» та секції «Актуальні проблеми психології особистості в сучасному соціокультурному просторі», де продовжився обмін досвідом у сфері реалізації практичної діяльності як соціальних працівників так і психологів.

Матеріали надано доцентом кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології Доннік М.С. та студенткою IV курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» Відінєєвою В.М.