pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Життя факультету

Життя факультету - довга нива, на якій змінювалося не одне покоління студентів та сіячів добра. Нашому факультету поталанило, що у різні часи його очолювали талановиті керівники: професори С.Г.Мельничук, В.В.Кучинський, В.І.Завіна та інші. Зокрема хотілось би відзначити те, що близько 18 років факультет очолював професор С.Г.Мельничук.  Він був першим деканом, і саме він заклав кращі традиції на факультеті у підготовці майбутніх учителів,  саме він був і є вимогливим і хорошим порадником  як студентській молоді, так і прийдешньому молодому поколінню викладачів. Він запалив свічку першості факультету, і теперішнє покоління студентів і  викладачів з гідністю несе це світло у майбуття.

3 року в рік факультет посідає перші місця і є  лідером з питань успішності, вихованості, дотримання дисципліни. Цьому сприяють кращі наставники  молоді, куратори груп доценти Т.О.Фадєєва, І.В.Жигора, Т.М.Антипова, старший викладач Л.В.Калашникова, викладачі В.В.Зубченко, Л.Я.Галушко.

Пишається факультет і студентами, які навчаю­ться на «відмінно» і беруть активну участь у житті студентського колективу. Такими є майбутні вчителі початкової школи Ю.Терещенко, М.Прищепа, Н.Єлдінова, О.Музиченко, Д.Бондаренко, А.Грицен­ко, Г.Калапутенко .

Традиційними та цікавими формами роботи у студентських групах, на факультеті в цілому є прове­дення всіляких конкурсів: „Найграмотніший студент факультету", театралізовані виставки українських народних казок, „Яким має бути соціальний педа­гог?", концертні програми, лекції, дебати, диспути, благодійні концерти, акції, психологічні тренінги. Пе­регляд тематичних фільмів у межах акції „Молодь за здоровий спосіб життя", зустрічі з працівниками цен­тру планування сім'ї та центру комплексної допомоги для ВІЛ-позитивних людей (провела захід Ганна Пилипенко - випускниця факультету), участь студентів-волонтерів у громадських благодійних акціях „Червоного Хреста" та „Фонду Добра", загально факультетська кураторська година „Скорботний 33", акція-хода „Засвіти свічку" на Фортечні Вали із вша­нуванням пам'яті жертв голодомору в Україні, огляд-конкурс на кращу кімнату у гуртожитку.
Активісти факультету не залишають поза увагою поповнення факультету першокурсниками, залуча­ючи їх до участі у цікавих справах: проведення для студентів І курсу тренінгів спілкування, зустрічі з представниками правоохоронних органів, ор­ганізація круглого столу „Мої права та обов'язки", конкурс І курсу „Вернісаж талантів", збори та концерт для батьків студентів І курсу тощо.

Загартування і підготовку до майбутньої педа­гогічної діяльності студенти проходять також у сту­дентському науковому товаристві, у спортивному клубі „Буревісник".

На факультеті проводяться наукові конференції, студенти беруть участь у міжвузівських наукових конференціях, олімпіадах. Традиційним стало щорічне проведення у кінці вересня студентської всеукраїнської науково-практичної конференції на тему: «Вивчення і впровадження у навчально-вихов­ний процес вищої і середньої загальноосвітньої шко­ли педагогічної спадщини В. 0. Сухомлинського».

Факультет має гарні здобутки і у спортивному житті. У минулому році команда студентів факульте­ту зайняла III місце з баскетболу та волейболу в університетській спартакіаді. У цьому році першо­курсники зайняли І місце з баскетболу та І місце з шахів.

Наші плани великі і пов'язані вони насамперед з тим, щоб забезпечити підготовку конкурентоспро­можного фахівця європейського рівня. А разом з тим, щоб у нас на факультеті примножувалися запо­чатковані традиції з формування самодостатньої, розвиненої особистості майбутнього вчителя із су­часним інноваційним типом мислення, здатним сприймати все нове, прогресивне... і бути першими.

Козацькі розваги на факультеті 















Студенти на святкуванні дня міста







Доцент кафедри методик початкового навчання Горська О. О. проводить зустріч з Чернишем А. Г














Доцент Жівіцька проводить навчання







Поїздка студентів до Кам'янки










Студенти влаштували Новорічне свято для дітей співробітників університету








Студенті відвідали музей Сухомлинськаго