• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Голодомор – незагоєна рана України

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, який у 2015 році припадає на 28 листопада, на факультеті історії та права відбувся перегляд фільму режисера Олеся Янчука «Голод-33».

Картина вийшла в прокат напередодні Всеукраїнського референдуму 1991 року. Художній фільм був першою екранізованою стрічкою, яка відкрила злочини сталінсько  -більшовицького режиму проти народу України. Не маючи великого режисерського досвіду, не побоявшись санкцій з боку влади, О. Янчук знімав фільм за мотивами повісті Василя Барки«Жовтий князь». Масово фізично винищувалося покоління землеробського українського населення, підірвано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. У центрі стрічки оповідь про українську селянську сім'ю — дітей, чоловіка, дружину і їх літню матір. Трагедію глядач споглядає очима голодної дитини, яка залишається сама, наодинці зі страшною бідою.

Фільм відкриває душу людини, яку торкнувся чорним крилом більшовицький тотальний терор, і котра народилася після тих страшних голодних років. Покарання настигне тих, хто нищив націю, людей, життя, майбутнє. Час не зітре пам'ять про кривавий період історії України, трагедія Голодомору болітиме в серці кожного з нас.

Павлюк Марина,
студентка ІV курсу факультету історії та права

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись