• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Андрій Куликов в гостях у студентів факультету історії та права

У понеділок, 3-го листопада, в читальному залі наукової бібліотеки КДПУ ім. Винниченка відбулася зустріч студентів-політологів та істориків з Андрієм Куликовим –  відомим журналістом, ведучим програми «Свобода слова» на каналі ICTV, експертом з засобів масової інформації, перекладачем.. Темою спілкування стала проблема пошуку точок дотику йпорозуміння з українським громадянами Донбасу, що опинилися за «лінією розмежування».

На Кіровоградщину пана Андрія запросив Олексій Цокалов – фермер з м. Бобринця, волонтер та безпосередній учасник подій «Революції гідності».

Андрій Куликов здійснив низку поїздок у зону АТО, мав особистий досвід спілкування з мешканцями територій підконтрольних так званим ДНР та ЛНР. Журналіст переконаний у тому, що вести діалог із тамтешніми людьми можливо, ба більше, необхідно. За словами Куликова, відмовитися від власного населення в окупованій  частині Донбасу й Криму є серйозною помилкою, передчасною капітуляцією. Гість звернув увагу майбутніх політологів на технології, з допомогою яких так звана влада самопроголошених республік вибудовує стосунки з місцевим населенням, яким чином веде пропаганду та з якими посилами корегує його свідомість, адже це благодатний ґрунт для наукових досліджень у подальшому.

Не оминули увагою на зустрічі резонансну тему про перейменування міста Кіровограда. Зокрема, декан факультету історії та права, яка займає послідовну позицію по поверненню власне історичної назви, запитала медійника, яким є його бачення цієї ситуації. Андрій Куликов не дав чіткої відповіді на це питання, позаяк ґрунтовно не обізнаний у саме цій проблемі. На подібних прикладах він пояснив, що такого роду рішення матимуть наслідки на десятиліття вперед, а тому треба усвідомлювати відповідальність за них зараз. Студенти цікавилися  в основному професійною діяльністю гостя, задавали питання пов'язані з програмою "Свобода слова" та медіапростором України загалом.

Інформація надана історичним факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись