• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Всеукраїнська конференція

23 листопада 2013 року на базі КДПУ ім. В. Винниченка, кафедри політології та філософії факультету історії та права відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Людина і політика: актуальні проблеми сучасності».

У конференції взяли участь студенти нашого університету, а також студенти з інших навчальних закладів України.

Відкрили пленарне засідання студенти факультету історії та права Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Марченко Ігор Олегович та Колісніченко Ірина Вадимівна, які привітали учасників і гостей конференції та окресли проблематику пленарного та секційного засідань.

На пленарному засіданні конференції було представлено наступні доповіді студентів:

«Етичні аспекти проблеми створення штучного інтелекту» (Закревська Г. О. студентка факультету історії та права Кіровоградського державного педагогічного університет імені Володимира Винниченка)

- «Особливості формування парадигми програмування в контексті впливу нових технологій» (Єршов В. В., студент фізико-математичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університет імені Володимира Винниченка);

«Етнометодологія Гарольда Гарфінкеля у політологічних студіях» (Манько Є. Є., студент факультету історії та права, факультету Кіровоградського державного педагогічного університет імені Володимира Винниченка);

У своїй доповіді Закревська Г. О.окреслила проблеми пов’язанні зі створеннямштучного інтелекту, які існують в світі, і розкрила гострі етичні проблеми, які викликає проблема створення штучного інтелекту.

Єршов В. В. наголосив, що принципово необхідним є осмислення парадигми програмування; окреслив філософську модель програми та роль змістової та формальної складових у програмуванні.

У своїй доповіді Манько Є. Є. закцентував увагу публіки на основних особливостях етнометодології Гарольда Гарфінкеля. Виступ Євгена відрізнявся змістовністю, жвавістю і навіть жартами, що звичайно сконцентрувало увагу аудиторії, яка зацікавилася темою виступу про, що свідчить значна кількість питань, які були задані доповідаючому.

Засідання конференції було поділено на чотири секції, в яких розглядалися проблеми співвідношення людини і сучасного світу з різних підходів: морально-етичного, філософського, політологічного і культурологічного. Учасники в своїх доповідях намагалися розглянути і знайти шляхи вирішення найактуальніших проблем сучасності. Конференція виявилась досить плідною і цікавою, як для гостей так і для учасників. Результат конференції – збірка наукових статей.

Оргкомітет вдячний всім за участь у заході, а також гарний настрій і атмосферу, яка була підчас проведення конференції.

Фотозвіт

Яковлєв Роман, студентфакультету історії та права

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись