• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Тиждень факультету. Аналітичний квест

Інфляція, облисіння, продовження «Трансформерів», другий президентський термін Віктора Януковича… Що є спільного у всіх цих речей? Їх неможливо уникнути. Як би Ви не намагались, яких би зусиль не докладали, вони все одно рано чи пізно настануть і зруйнують сталий порядок у Вашому зручному, комфортному світі. Щоб зробити наш реєстр більш повним, до нього варто додати ще одну неминучу річ – з приходом весни студенти дуріють: вони несамовито гасають коридорами університету, роблять дивні та незрозумілі речі і ще тисячею способів порушують правила розпорядку життя в стінах КДПУ. Боротись із цим явищем, як ми вже зазначали, неможливо, тож, тверезо обміркувавши ситуацію, члени кафедри філософії та політології вирішили його очолити. Особливо зважаючи на те, що для цього видалась вдала нагода – відзначення тижня факультету історії та права.

Провести операцію було вирішено у формі квесту між представниками спеціальностей правознавство, політологія та історія. І якщо, почувши слово «квест», Ви уявили напружене інтелектуальне змагання то помилились. Звичайно ж, елемент інтелектуальності там теж був (учасники мали знайти відповідь на підступні загадки), але запам’ятається квест його учасникам, викладачам, сторожам, працівникам буфету та усім, хто мав нещастя проходити першим поверхом старого корпусу КДПУ приблизно о третій годині 16 квітня не його розумовою складністю, а низкою інших, більш незвичних подій. Наприклад, видовищем того, як студенти разом зі стільцем переносять декана факультету Ларису Мартіївну Філоретову до кабінету Наталі Іванівни Біденко. Або того, як вони (студенти), озброєні лінійками, переслідують дівчат, що ходять коридорами факультету, намагаючись виміряти довжину їхніх підборів. Чи того, як вони фотографуються з пакетами на голові перед входом до старого корпусу. Та й взагалі, нечасто можна спостерігати, як анархічно налаштована юрба політологів, істориків чи правників несеться коридором, викрикуючи щось на кшталт «Лижі! Нам потрібні лижі!!!».

Врешті-решт, у цій битві не на життя а на смерть перемогли представники спеціальності правознавство. Але загальні наслідки проведеної акції значно більш вражаючі: придбано близько тридцяти пакетиків чаю та десять стікерів розчинної кави; в кабінеті Наталі Іванівни Біденко проспівано три пісні; знайдено три вази, висота яких перевищує 25 сантиметрів; під час спроби виміряти підбори поранено (ненавмисно) старосту 37 групи, яка входила до складу журі конкурсу; з’ясовано, що лавровий лист «сирим не їдять, а вареним - викидають»; утилізовано три торти та близько десяти літрів соку, врешті-решт.

І хай як дико звучить перелік усіх вищеназваних вчинків, саме такі яскраві, незвичні моменти породжують справжнє почуття причетності до долі факультету та гордості за власну alma mater. Тому автору цих рядків, від імені учасників квесту, хотілося б подякувати  його організаторам, викладачам, деканату та, особливо, лаборанту кафедри філософії та політології Інні Ярославівні Дворак, на тендітні плечі якої лягла більша частина організаційної та логістичної  роботи.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись