• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 165-ї річниці від дня народження Миколи Левитського

Відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 165-ї річниці від дня народження Миколи Левитського

16-17 травня 2024 року на базі Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 165-ї річниці від дня народження Миколи Левитського.

Захід проходив у змішаному форматі. Співорганізаторами конференції стали Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Державний архів Кіровоградської області та Науковий центр регіональних та мікроісторичних студій.

Учасниками заходу стало понад 70 науковців з Києва, Чернігова, Харкова,  Рівного, Івано-Франківська, Умані, Черкас та Кропивницького. Окрема секція зібрала молодих істориків - студентів закладів вищої освіти, котрі роблять перші кроки в науці.

Під час роботи секцій були представлені доповіді, присвячені теоретичним аспектам регіоналістики та мікроісторії, археології, подієвій історії в регіонах, історії населених пунктів та персоналістиці.

У підсумку  роботи конференції ухвалили резолюцію - підготувати до видання збірник тез доповідей її учасників.

Оргкомітет конференції висловлює щиру вдячність усім співорганізаторам та учасникам. Бажаємо Вам цікавих пошуків та нових наукових відкриттів.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись