• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Аспірант кафедри права та правоохоронної діяльності – учасник Всеукраїнських форумів «Дні освітнього лідерства» та «Навички майбутнього. Україна»

Аспірант кафедри права та правоохоронної діяльності – учасник Всеукраїнських форумів «Дні освітнього лідерства» та «Навички майбутнього. Україна»

Упродовж 2023 року аспірант кафедри права та правоохоронної діяльності Владислав Крушеніцький взяв участь у двох Всеукраїнських освітньо-наукових заходах. Зокрема, 1-3 червня 2023 року на базі НУ «Запорізька політехніка» проходив Всеукраїнський форум «Дні освітнього лідерства». Спікерами панельних сесій виступили представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Національного агентства кваліфікацій, члени Національної команди експертів з реформування вищої освіти, учені НАПН України, науково-педагогічні працівники вітчизняних ЗВО.

Виступи спікерів стосувалися широкого кола питань, серед яких: «Феномен лідерства: формування, вплив, перешкоди», «Проблеми стратегічного планування розвитку внутрішніх систем якості в університеті», «Сучасні європейські інструменти навчання впродовж життя», «Відкрита наука в університетах: актуальність та перспективи для України» тощо.

12-13 жовтня 2023 року відбувся форум «Навички майбутнього. Україна» на базі НУ «Запорізька політехніка», за підтримки Національного агентства кваліфікацій під егідою Європейського року навичок.

Тематичними сесіями форуму були: «Співпраця освіти та ринку праці в сучасних умовах» (спікери – члени Національного агентства кваліфікацій) та «Навички та компетентності майбутнього – передумови для розроблення новітніх освітніх програм» (спікери – вчені НАПН України, освітні експерти, голова Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля Торгово-промислової палати України, заступник директора Державного центру зайнятості та інші).

Проблематика виступів спікерів була широкою, зокрема: «Кваліфікаційні центри. Створення і акредитація», «Рамки кваліфікацій як інструмент гармонізації освіти та ринку праці», «Професійні кваліфікації та професійні стандарти. Порядок розроблення і затвердження професійних стандартів», «Система освіти дорослих України: сучасний стан, виклики, пов'язані з війною», «Управління особистими знаннями як основа успішної кар'єри в сучасному світі», «Навички, кваліфікації, професійні ніші та індустрії, необхідні для модернізації України», «Міждоменні компетентності для здорової та безпечної роботи у 21-му столітті».

За результатами участі у форумах та за підсумками тестування здобувач отримав відповідні сертифікати.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись