• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ЦДУ став співорганізатором міжнародної конференції з теорії та методики суспільствознавчої освіти

ЦДУ став співорганізатором міжнародної конференції з теорії та методики суспільствознавчої освіти

8 червня 2023 року відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання викладання суспільних та гуманітарних дисциплін в умовах війни та післявоєнної відбудови». Були розглянуті такі питання: європейські цінності в українській історичній та громадянській освіті; вивчення російсько-української війни; виклики підготовки вчителя історії, правознавства та громадянської освіти тощо.

ЦДУ традиційно є співорганізатором міжнародної конференції, яку організовує та проводить кафедра всесвітньої історії, міжнародних відносин та методики навчання історичних дисциплін Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка. Захід проходив під патронатом МОН України та за участю Інституту педагогіки НАПН України.

До організації та проведення конференції долучилися вітчизняні заклади вищої освіти – Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, Глухівський національний університет імені Олександра Довженка, Горлівський інститут іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет».

У цьому році співорганізаторами конференції стали зарубіжні заклади освіти – Професійний коледж для бізнесу та управління (регіон міста Ахен, Німеччина), Університет ЕГЕ Турецької республіки, Казахстансько-американський вільний університет (Казахстан), Pole Universitaire de Vichy (Франція), Центр освіти дорослих (Ешвайлер, Німеччина), а також громадські організації – Спільнота домашньої освіти за програмою «Класичні бесіди» (м. Рейнфорд, Штат Північна Кароліна, США), Рublic organization tougher ministry (Atlanta, США) тощо.

ЦДУ на конференції представили: Лілія Рябовол, доктор педагогічних наук, професор кафедри права та правоохоронної діяльності; Оксана Бабак, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України та всесвітньої історії; Інна Вівсяна, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та всесвітньої історії; Віктор Грінченко, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та всесвітньої історії.

Особливий інтерес учасників заходу викликали виступи на такі теми: інтеграція як орієнтир в реалізації Державного стандарту базової середньої освіти в частині громадянської та історичної освітньої галузі, модернізація шкільної суспільствознавчої освіти на основі європейського досвіду, види навчання історії та громадянської освіти, оновлення змісту громадянської освіти в умовах російсько-української війни тощо.

Свої наукові результати на конференції репрезентували і здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «081 Право»Богдан Будько та Олексій Кісенко, і за спеціальністю «014 Середня освіта (014.03 Середня освіта (Історія)» Анастасія Барабаш.

Матеріал підготувала Л. Т. Рябовол,
науковий керівник навчально-наукової лабораторії
суспільствознавчої освіти
 ЦДУ,
доктор педагогічних наук, професор

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись