• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ЦДПУ – співорганізатор міжнародної конференції з актуальних питань суспільствознавчої освіти

XIII Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми методики навчання історії, правознавства та суспільствознавчих дисциплін» проходила на базі ХНПУ ім. Г. С. Сковороди 19 листопада 2021 року. Поряд із ЦДПУ ім. В. Винниченка, її організаторами стали Вітебський державний університет ім. П. М. Машерова і Телавский державний університет ім. Якоба Гогебашвілі.

Участь в організації та роботі конференції традиційно є важливою складовою діяльності навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти ЦДПУ. На пленарному засіданні виступила науковий керівник цієї лабораторії – доктор педагогічних наук, професор Лілія Рябовол.

У конференції, як і у попередні роки, взяли участь студенти факультету історії, бізнес-освіти та права. Результати своє дослідницької діяльності репрезентували здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти. Микола Штефанець (студент спеціальності «Історія», спеціалізації «Правознавство») розкрив специфіку права як засобу комунікації держави та громадян. Студентка спеціальності «Право» Катерина Астрейко у своїй доповіді вказала на шляхи впровадження в Україні досвіду громадянсько-правового виховання у США.

Під час конференції були обговорені дидактично-методичні умови навчання історії, правознавства, громадянської освіти у закладах загальної середньої освіти, зокрема у зв’язку із впровадженням нового Державного стандарту базової загальноосвітньої школи, модельних програм з історії у 5-6 класах тощо. Не залишили поза увагою і питання підготовки вчителя, здатного відповідати на сучасні освітні виклики.

Матеріал підготувала – Лілія Рябовол, доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник
навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти ЦДПУ.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись