• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Святкуємо навчання! Студенти факультету історії та права зустрічалися з Олександром Чучаєвим

Святкуємо навчання! Студенти факультету історії та права зустрічалися з Олександром Чучаєвим

16 грудня 2020 року відбулася онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету історії та права з Олександром Чучаєвим, директором Благовіщенського навчально-виховного комплексу № 2 «Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу дошкільної освіти «Дивоцвіт» Благовіщенської районної ради», учителем історії, тренером з навчальних програм та спортивного єдиноборства.

Під час зустрічі він поділився зі студентами-істориками бакалаврського та магістерського рівнів, викладачами факультету історії та права своїми секретами успішного викладання та руйнування стереотипів в освіті, відповів на цілий шквал запитань від майбутніх колег, на практиці показав, що значить «святкувати навчання».

Олександр Чучаєв – унікальна особистість. Історик за освітою, він став директором школи у 23 роки, а до 30 років – переможцем багатьох педагогічних конкурсів.

У 2020 році він увійшов у десятку фіналістів неймовірних вчителів України за премією  Global Teacher Prize Ukraine, яку організовувала громадська спілка «Освіторія». У 2017 році, «Учитель-Супергерой, Сенсей Триєдиної Сили», пан Олександр став учасником ТОП-20 вчителів України, а згодом і головою громадської організації «НОВІ», куди увійшли фіналісти премії.

(Докладніше про це можна прочитати за посиланням: https://osvitoria.media/opinions/vchyteli-supergeroyi-oleksandr-chuchayev-sensej-tryyedyna-syla/)

Як розповів на зустрічі пан Олександр, його ключем до успіху стала послідовна робота над собою, свідома праця над сильними та слабкими сторонами свого життя. Він не просто любить мінятися, а працює над тим, щоб світ навколо нього ставав кращим. Поєднання фізичної сили та інтелекту допомагають не тільки долати виклики сучасності, а й реалізовувати креативні ідеї, організовувати усіх інших для генерування можливостей. Навчання, вчасне розпізнавання проблем учнів через створення власних коміксів – давнє методичне надбання учителя. Крім того, він давно займається еко-плогінгом (рух серед еко-активістів, коли під час пробіжки або прогулянки вулицями чи парками, бігуни прибирають засмічену територію).

Олександр Чучаєв – генератор ідей та можливостей. Він уміє спілкуватися з дітьми через навчання, вмотивовувати їх до спорту, захоплювати різними проектами у школі та власному клубі з військово-спортивних багатоборств «СКІФ». «Розширюючи світогляд однієї дитини, ми збагачуємо світогляд цілого суспільства», – переконаний пан Олександр.

Усі три сесії зустрічі пролетіли несподівано швидко. Учасники незчулися, як минуло більше, ніж дві години. Пан Олександр провів дві гри у форматі kahoot, переможницями якого стали студентки Оксана Калашник та Аліна Бойко, що отримали креативні подарунки. Крім того, було проведено конкурс на краще запитання до Олександра (а їх було дуже багато!), перемогу в якому розділили Марія Осіпова, Анастасія Поліщук, Катерина Невгоденко та Євгенія Сироткіна. До речі, у боротьбу за приз активно включилися й викладачі, питання декана факультету Лариси Мартівни Філоретової було визнане одним із найкращих. Переможці отримають призи – книги від Оксани Іванівни Бабак. Захід зібрав більше, ніж 50 активних і небайдужих учасників, які ділилися враженнями, досвідом та позитивними емоціями, і показав, що ми здатні відповідати на виклики сьогодення і весело та цікаво працювати у нових форматах.

Студенти та викладачі з величезним задоволенням спілкувалися з Олександром Чучаєвим – молодим, успішним, щасливим та креативним лідером, спортсменом та тренером, люблячим чоловіком та батьком, – про благополучне життя, про життя, наповнене змістом, про життя, спрямоване до мети. Людина, яка щоденно продукує позитивні емоції, вчить спрямованості на успіх і перемоги, ділилася досвідом, як бути щасливим, зустрічатися з однодумцями не за потребою, а просто так. Упевнені, такі зустрічі вкрай потрібні, бо саме вони стають частинкою своєрідного ритуалу єдності і формують спільноту, що не створює ілюзію щастя, а робить людей по-справжньому щасливими.

Матеріал наданий доценткою кафедри всесвітньої історії факультету історії та права Оксана Бабак

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись