• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Про поєднання навчання і досліджень в освітньому процесі на факультеті історії та права ЦДПУ

У рамках діяльності навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти здобувачі вищої освіти магістерського рівня за спеціальностями 014.03 Середня освіта (Історія) та 081 Право репрезентували результати своїх досліджень на науково-практичних конференціях.

У роботі всеукраїнської конференції «Новітні технології психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному навчальному просторі в закладі загальної середньої освіти» (м. Дніпро, 22.10.2020) взяла участь А. Човник з доповіддю щодо становлення вітчизняного законодавства про інклюзивну освіту.

sertifikat 38

На всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми національного законодавства», яка проходила 10.11.2020 на базі ЦДПУ, результати своїх досліджень з актуальних проблем теорії права апробували В. Колісніченко, Д. Ткаченко та Ю. Шарпарь. У тезах своїх доповідей вони висвітлили окремі аспекти проблематики проворозуміння та правової системи.

На всеукраїнську з міжнародною участю конференцію «Гуманітарно-педагогічна освіта: здобутки, проблеми, перспективи» (м. Дніпро, 20.11.2020) тези подали А. Пішванова та Є. Перерва. Студентки розкрили питання проектного навчання і технологій формування критичного мислення на уроках правознавства.

На міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми методики навчання історії, правознавства та суспільствознавчих дисциплін» (м. Харків, 20.11.2020), співорганізатором якої є ЦДПУ, результати своїх досліджень представили Ю. Аркушина, А. Човник, М. Штефанець, у дистанційному форматі з доповідями виступили О. Притула та І. Шарій. У матеріалах, поданих на цю конференцію, студенти акцентували увагу на проблеми інклюзивного навчання, правової свідомості та правової культури, висвітлили потенціал проблемних та інтерактивних методів і технологій, внутрішньо-курсових та міжпредметних зв’язків у навчанні історії та правознавства.

Наукове керівництво дослідницької діяльності студентів забезпечила доктор педагогічних наук, професор Л. Т. Рябовол.

Матеріал підготувала – Л. Т. Рябовол, доктор педагогічних наук, професор,
науковий керівник навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти.



Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись