pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

ХІ Міжнародні і XXVIІІ Всеукраїнські педагогічні читання „Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю. Розмірковуємо про художньо-емоційний світ дитинства”

24 вересня на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбуваються ХІ Міжнародні і XXVIІІ Всеукраїнські педагогічні читання „Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю. Розмірковуємо про художньо-емоційний світ дитинства”. Організаторами педагогічних читань стали Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.О. Сухомлинського, Всеукраїнська асоціація Василя Сухомлинського, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти та кафедра теорії і методики виховання Рівненського державного гуманітарного університету.

Напрями роботи читань:

  • Художньо-емоційний супровід навчання і виховання дітей в педагогічній спадщині Василя Сухомлинського;
  • Від «Школи радості» до формування культури почуттів та їх реалізації в Новій українській школі;
  • Художньо-емоційний світ казок Василя Сухомлинського в діяльності закладів освіти різного рівня;
  • Виховання емоційної культури вчителя крізь призму ідей Василя Сухомлинського;
  • Роль шкільних бібліотек у розвитку художньо-емоційного світу дитинства.

Програма педагогічних читань

З доповіддю на тему: «Вплив художньо-емоційних ідей В.О. Сухомлинського на підготовку фахівців спеціальної освіти» в конференції взяла участь доцент кафедри педагогіки спеціальної та соціальної освіти Інна Олексіївна Шишова.

cert ShishovaIO