• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Пам'ятаємо загиблих, шануємо живих!

До Дня пам’яті та примирення в Україні та Дня Перемоги у Другій світовій війні бібліотека висвітлює книжкові експозиції: «Пам'ятаємо загиблих, шануємо живих», «Пам’ятати довіку» (до Дня пам’яті та примирення).
Читачі мають змогу ознайомитись із книгами та періодичними виданнями, які висвітлюють Україну в роки Другої світової війни, також відтворюють боротьбу українців проти фашистської навали.

Наступна рубрика знайомить з рідним краєм у 1941 – 1944 роках: окупацію, героїзм і трагедію Зеленої Брами, подаються неопубліковані документи та матеріали з фондів Державного архіву Кіровоградської області. Можна детальніше взнати біографічні відомості учасників Другої світової війни: викладачів та працівників ЦДПУ ім. В. Винниченка.
І нарешті капітуляція гітлерівської Німеччини, довгоочікувана й радісна мить Перемоги, реальні факти яких передають світлини фотоальбомів та газета «Правда» за 9 травня 1945 року.
Війна, зображена на сторінках української художньої літератури, зачіпає душу за живе, адже полум’я війни обпалила Україну найбільше з усіх тодішніх республік СРСР. В художніх творах описані події, які відбувалися під час німецько-фашистської агресії.

Дякуємо і мертвим, і живим, за те, що очистили нашу землю від лютого ворога і подарували світлі хвилини миру. І хоч до цього часу лунають постріли і вибухи над рідним краєм, все ж віримо, що примирення принесе мир, спокій, злагоду в рідну неньку-Україну.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись