• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Конкурс "Культурна спадщина та видатні постаті краю"

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до участі у конкурсі "Культурна спадщина та видатні постаті краю", який організовує Громадська організація «Вікімедіа Україна» за підтримки Української бібліотечної асоціації та Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.

Конкурс передбачає відкрите змагання з написання енциклопедичних статей. Основна тема — об'єкти культурної спадщини українських етнічних територій: визначні місця, споруди, комплекси, їхні частини, пов'язані з ними рухомі предмети, а також природні об'єкти, природно-антропогенні або створені людиною об'єкти незалежно від стану збереженості, а також про значимих осіб.

Конкурс стартує 19 березня 2018 року.

 

Мета заходу — залучити відвідувачів бібліотек до редагування Вікіпедії та наповнити найпопулярнішу енциклопедію знаннями, що накопичуються та зберігаються у бібліотеках.

Переможці визначатимуться у таких номінаціях:

  • «Найкраща Вікістаття». Критеріями відбору є якість доданої статті (інформативність, об'єктивність інформації, чи розповідає стаття про регіон); джерельна база статті (які посилання має стаття і яка їх якість); часовий критерій (стаття має бути додана виключно з 19 по 25 березня 2018 року). За цією номінацією буде обрано до 10 найкращих статей.
  • «Найкраща поліпшена Вікістаття» — будуть нагороджені п'ять користувачів, які додали найбільший обсяг нового контенту в рамках конкурсу до вже наявних (створених) статтей у Вікіпедії.

За підсумками конкурсу переможці отримають сертифікати інтернет-магазинів та дипломи. Активні учасники конкурсу отримають дипломи і сувеніри з логотипом Вікіпедії.

Конкурсний період триватиме до 25 березня. Оголошення переможців та розсилка призів, дипломів — не пізніше травня 2018 року. Журі та оргкомітет залишають за собою право нагороджувати додатково чи оголошувати спецномінації.

Детальніше про конкурс за посиланням: biblio.wikipedia.org.ua

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись