• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Назустріч весні, назустріч добру

Хоч підслуховувати чужу розмову і негарно, але вона була доволі цікавою і спочатку незрозумілою. Але потім все стало на свої місця.

Та мій Роберт до кухні не зайде, якщо його не покликати – будь ласка, приходьте снідати! Тільки в такому шанобливому тоні. Тоді ніби знехотя підніметься з ліжка, йде на кухню, дивиться в очі – що смачного приготували? Ніколи не покаже, що голодний! І тільки після цього ритуалу починає неспішну трапезу...

Ви подумали, що йдеться про чоловіка, який поводиться, як англійський лорд? От і ні! Так тримає себе кіт породи норвежець. Тож усміхніться й зробимо висновок – нам є чому повчитися у тварин: як котів, так і собак, а дружбу з ними ми цінуємо. Бо хто ж зустрічає вас удома неодмінним муркотінням, хто вмощується на руки й навіть знімає головний біль? А хто як не грайливі песики віддано зазирають у ваші очі, виляючи при цьому хвостиком і веселим гавканням повідомляють, що ви під надійною охороною. Це все вони, наші Васьки, Яськи, Біми та Мухтарі. Любителі м’ясних, рибних делікатесів та нашої з вами уваги.

Але не можемо забувати, що крім наших домашніх улюбленців, є тварини, які потребують нашої допомоги та захисту. Вони також хочуть як весняного тепла, так і теплоти й співчуття наших сердець. У зв’язку з цим на базі ОУНБ ім. Д. І. Чижевського відбувся благодійний ярмарок хенд-мейду «Весняні барви», участь у якому взяли як майстрині міста, так і студенти та викладачі ЦДПУ ім. В. Винниченка, а також співробітники університетської бібліотеки. Доброчинний захід пройшов у затишній творчій атмосфері. Активні читачі з задоволенням та любов’ю вибирали товар до душі. Милував їхній слух музичний супровід, який не давав засумувати ні на мить. А вірші місцевої поетеси Людмили Борисенко плавно струмочком лились у людські серця.

Ярмарок наближався до завершення, а в душі продовжували радісно бриніти струни виконаного обов’зку перед чотирьохлапими меншими братами. Адже отримані від реалізації виробів кошти підуть на їх потреби, так як будуть передані організації по захисту тварин «БІМ».

За організований захід висловлюємо щиру подяку працівникам ОУНБ ім. Д. І. Чижевського, координатору благодійного ярмарку Світлані Козловій, а також нашим активним учасникам хенд-мейду «Весняні барви».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись