• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Натхненники людських сердець

Вже стукає у двері впевнено весна. І хоч зима намагається лютувати і триматися володаркою на землі, першоцвіти наперекір морозам і заметілям тягнуть свої тендітні голівки до сонячного тепла.

Наближення весняних днів як ніхто інший відчувають і наші менші брати-пухнастики. Саме їм, цим ніжним створінням, універсальний читальний зал бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка до Всесвітнього дня котів приурочує виставку «Натхненники людських сердець», адже у цих власних незалежних тварин є чому повчитись і нам людям. І так як для творчого люду вони є неабиякими натхненниками, то ці секрети ми і намагались розгадати у своїй книжковій експозиції.

Про що ж нявчать березневі коти і коли співають, можна дізнатись у рубриці «Весна вже по землі ступає. Це добре котик відчуває».

Ким же був кіт у будинку людей розкажуть довідкові та періодичні видання, а також українські легенди і перекази та міфи народів світу.

Яке воно котяче життя? Відповіді отримаємо з одноіменної рубрики, яка розкриє деякі секрети їхнього життя-буття, неабиякі пригоди, а також дізнаємось, що Україна потрапила до десяти країн із найбільшою кількістю котів.

Друзі чи вороги? Хто ж між собою коти і собаки, здавалось би дві вічні суперечності. Але чи так?

А чи хотіли б ви, шановні читачі, розгадати магічну загадку Кота, адже це може бути і добра, і лиха сутність. Про це свідчать як міфи України, так і літературні образи цієї тварини.

А ще кіт – прообраз світу дитинства. Скільки дитячих творів різного жанру присвячено милому пухнастику?! А кому із нас він не був найближчим другом і розрадником у дитячому віці.

Його Величності Коту присвячені твори живопису як дорослих людей, так і малечі. А також витвори декоративно-ужиткового мистецтва. Для наших улюбленців створені музеї, кав’ярні, а також «музика для кішок», на яку вони реагують та із захопленням слухають.

І на завершення хотілось би сказати від імені наших ніжних пухнастиків: «Нам не потрібні крила, щоб літати... Нам потрібні люди, які не дадуть впасти...» Отже, не будьте байдужими до долі цих ласкавих пухнастиків, допоможіть покращити як їхнє життя, так і інших тварин, взявши участь у благодійному ярмарку хенд-мейду «Весняні барви».

А ще шановних читачів вітаємо із першим днем Весни. Бажаємо весняного сонячного настрою, чарівних мрій та творчих злетів.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись