• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Хто знання має, той мур ламає

В рамках проведення Року вивчення німецької мови в Україні з 1 вересня до Дня знань в читальному залі філологічних дисциплін розгорнута тематична книжкова виставка «Україна – Deutschland».

Рік української мови у ФРН і німецької в Україні офіційно стартує у вересні і завершиться в липні 2018 року проведенням Міжнародного освітнього конгресу. Організаторами спільного Року мови виступають Міністерство закордонних справ ФРН, Посольство Німеччини в Україні і Goethe-Institut в Україні за домовленістю з Міністерством освіти і науки і Міністерством закордонних справ України. 

Сьогодні німецька мова – перша найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна в Україні. Вона є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської і за статистикою приблизно половина школярів обирають її для вивчення, як другу іноземну.

Рубрики експозиції орієнтовані на теоретичний та практичний підходи до вивчення німецької мови. До уваги початківців видання, які допоможуть опанувати мовні навички для спілкування в ситуаціях повсякденного життя. Ті, хто досконало володіє німецькою мовою, з задоволенням переглянуть книги мовою оригіналу з приватної бібліотеки Б. Штільфріда, які видані в Німеччині та Австрії.

Матеріали виставки допоможуть всім бажаючим підвищити лінгвокраїнознавчу компетентність ї комунікативні уміння.

Структура виставки:

  • теорія і практика німецької мови;
  •  художня література;
  •  мистецтво.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись