• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Черговий випуск журналу "Рідна школа" присвячений досвіду роботи структурних підрозділів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка

До уваги викладачів та студентів, вийшов друком квітневий випуск науково-педагогічного журналу "Рідна школа", який присвячено досвіду роботи структурних підрозділів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. У випуску журналу опубліковано матеріали з досвіду роботи кафедр педагогіки та освітнього менеджменту й педагогіки дошкільної та початкової освіти, а також вступна стаття Олега Анатолійовича Семенюка, доктора філологічних наук, професора, ректора ЦДПУ ім. В. Винниченка  "Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка: освітня місія".

У цьому випуску журналу теорію й методологію освіти у своїх публікаціях розкривають: Радул В. В., доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту "Соціальна відповідальність як якісна характеристика особистості"; Галета Я. В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту "Соціальний розвиток особистості в умовах інформаційного суспільства"; Дубінка М. М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту  "Соціальне самовизначення старшокурсників: пошук підходів до розуміння".

Розділ "Методика. Практика. Експеримент" висвітлено у таких публікаціях: "Імідж-портрет учителя початкової школи: візуалізація професійних вимог та соціальних очікувань", автор кандидат педагогічних наук, професор кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Довга Т. Я.; "Розвиток ціннісного компонента інформаційної культури майбутніх учителів історії" - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Бабенко Т. В.; "Ергономічний підхід до організації інтер'єру класу" - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти  Прибора Т. О.; "Побут та традиції в системі формування естетичної культури майбутніх учителів" - доктор педагогічних наук, почесний професор кафедри кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти, заслужений працівник освіти України, лауреат обласної премії Василя Сухомлинського Мельничук С. Г.; "Проблема поєднання методів навчання у педагогічній теорії і практиці" - викладач кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти  Андросова Н. М.; "Василь Сухомлинський про гармонію емоційно-образного та логіко-розумового у вихованні дитини" - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Баранюк І. Г.

Педагогічний ретродосвід представлено у статтях: Радул О. С., доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти "Народна педагогіка східних слов'ян про вікові періоди життя дитини";  Ткаченко О. М., доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти "Ігровий дитячий фольклор у змісті етнопедагогічної компетентності вчителя-вихователя"; Кравцової Т. О., кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту "До проблеми наукового обґрунтування феномена особистості"; Окольничої Т. В., кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту "Внесок Зенона Кузелі у вивчення виховних традицій українців".

Загальносвітовий контекст освіти є предметом розгляду Савченко Н. С., доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та освітнього менеджменту у публікації "Сучасна практика позашкільної освіти в Україні та Польщі: порівняльний аналіз" та Язловецької О. В., кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту у статті "Фізичне виховання і спорт у шкільній освіті європейських країн".

Ознайомитися з публікаціями можна на сторінках журналу “Рідна школа” 2017 року, номер 3/4, який зберігається в універсальному читальному залі на другому поверсі бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка.

За бажанням авторів повні тексти статей можна розмістити в інституційному репозитарії.

Звертайтесь до бібліотеки (кімната 1-4) або пишіть на адресу [email protected] 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись