• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Квіти — очі Землі

У читальному залі бібліотеки природничо-географічного факультету організована книжково-ілюстративна виставка до Всесвітнього дня квітів. Це свято відзначають жителі багатьох країн світу. Жодне свято не обходиться без квітів, адже вони є окрасою нашого життя, частинкою всієї живої зеленої природи. Всі ми з нетерпінням чекаємо прихід величавої і чарівної весни, яка дивує нас своїми барвами.

З давніх-давен квіти привертали увагу людини. Вони ростуть в лісі, в полі, в горах, в парках і садах. Спілкування з квітами пробуджує в людях почуття любові до прекрасного.

Найкращим і найдоступнішим засобом для пізнання барв та кольорів нашого життя є квіти. Щодня, відволікаючись від міської суєти та проблем, ми маємо надзвичайну можливість зануритися в казкову планету – планету квітів. Живі квіти, що приносять нам стільки позитивних емоцій і настрою, є невід'ємною частиною життя творчої людини.

В книгах «Цветы», «Пионы», «Современная ботаника», «Цветы в комнате и на балконе» описано близько 700 видів і сортів найбільш цікавих кімнатних рослин, зокрема бегонії, цикламени, камелії, орхідеї, традесканції та ін.

Читач ознайомиться з біологічними особливостями походження квіткових рослин, з вимогами до зовнішніх умов: ґрунту, тепла, освітлення.

У книзі «Легенды о цветах» зібрані воєдино міфи, легенди, перекази різних народів про квіти. А у книзі «Лирическая ботаника» розкрито світ квітів, які оспівані в поезії. Ці рослини називають символами віри, добра і краси.

Також в нас Ви зможете почитати цікаві статті на різноманітні тематики та поради по вирощуванню та догляду за квітами. З наших статей Ви зможете дізнатись про багато цікавого та корисного.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду нашої виставки.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись