• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Джон Стейнбек

До 115-річчя від дня народження американського письменника Джона Стейнбека працівники абонементу № 2 підготували персональну виставку. На виставці представлені твори автора (як мовою оригіналу, так і в перекладі), критичний матеріал,  якій свідчить про життя письменника, його літературну діяльність, творчі досягнення. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку та познайомитись із творчістю американського письменника Джона Стейнбека.

Народився Джон Стейнбек 27 лютого 1902 року в місті Салінас, штат Каліфорнія. Стейнбек рано почав писати, однак лише в 30-х роках, у період активізації робітничого руху в США, він створює твори, які зробили його ім'я відомим як в Америці, так і за її межами.
Він написав 16 романів, збірник оповідань, 2 п’єси та багато всього іншого. В 1940 році він був нагороджений  Пулітцерівською премією за роман «Грона гніву», а 1962 р. отримав Нобелівську премію з літератури.
Твори Джона Стейнбека і сьогодні читаються у багатьох країнах світу. Вони, як і раніше, ваблять читачів реалістичністю і правдивістю, м’яким гумором, незмінною симпатією до долі знедолених і пригноблених, відданістю демократичним ідеалам.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись