• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Україні є що берегти, Україну є кому оберігати

Традиційно, протягом року, працівники бібліотеки КДПУ ім. В. Винниченка разом із студентською молоддю проводили низку заходів із патріотичного виховання.

До Дня Захисника України в універсальному читальному залі відбулася зустріч студентів факультету історії та права з авторами видання «Сила життя» та бійцями АТО, історії життя яких увійшли в основу книги. Автори проекту: практикуючий військовий психолог Г. Колєва, колишній атовець В. Мухуров та журналісти: О. Сідорова, В. Семененко, Ж. Петрович охарактеризували суть і завдання видання – допомогти учасникам воєнних дій повернутись до реального буденного життя, здолати фізичні та психологічні негаразди, стати успішними людьми.

Із цікавістю та захопленням молодь вислухала чоловічі одкровення наших мужніх захисників, котрі, пройшовши крізь вогонь і втрати, знайшли у собі сили почати життя наново, реалізувались як особистості, ведуть активну громадську діяльність, допомагаючи іншим.

Протягом заходу студенти мали змогу задати бійцям АТО запитання, які їх хвилювали, а також разом із гостями переглянути книжкову виставку «Україні є що берегти, Україну є кому оберігати».

Наприкінці зустрічі гості отримали сюрпризи-подарунки, виготовлені власними руками студентів. А працівників вузу, активних волонтерів було відзначено грамотами-подяками.

Також студенти перших та других курсів факультету історії і права разом із бібліотекарями здійснили екскурсію в 3 окремий полк спеціального призначення, де відвідали музей військової техніки та переглянули кінофільм про легендарних кіборгів, в основу якого покладена історія полку.

Без уваги студентства та бібліотекарів універсального читального залу не залишились і військові, котрі знаходяться на гарячих точках протистояння. Зокрема для бійців 128 бригади, яка знаходиться в шахті Бутівка, були зібрані і передані теплі речі, предмети особистої гігієни, солодощі, дитячі малюнки.

Активну підтримку нашим захисникам надали студенти фізико-математичного факультету, організувавши благодійний ярмарок «Підтримай героя». Молодь та працівники університету мали змогу скуштувати смаколиків, купити національну символіку та прикраси, виготовлені власноруч. Акцію студенства підтримали бібліотекарі, передавши на продажу свої вироби. Виручені кошти були передані на потреби воїнів 3-го окремого полку спеціального призначення, які перебувають в зоні АТО.

Часточку тепла сердець отримали і поранені бійці військового шпиталю. З цією метою у співпраці студентів факультету історії та права, бібліотекарів, викладачів кафедри трудового навчання і ліцею побутового обслуговування був проведені майстер-класи із виготовлення національних оберегів та сувенірів. Величезний заряд позитивних емоцій отримали як військові, так і молодь, обмінявшись власноручними виробами, які стали для кожного символом віри в краще майбутнє нашої держави.

для в тання

Користуючись нагодою, вітаємо всіх читачів бібліотеки із наступаючими святами: Міжнародним днем волонтера та Днем Збройних Сил України і запрошуємо відвідати виставки універсального читального залу: «Волонтерство заради миру», «Нічого в світі кращого нема, як захищати рідну Батьківщину».

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись