• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Книжкові виставки до 135-річчя від дня народження австрійського письменника Стефана Цвейга

Шановні читачі! Всі, хто цінує все чисте та прекрасне, що є в людському житті і в Людині, запрошуються переглянути книжкові виставки до 135-річчя від дня народження Стефана Цвейга "Сон його життя", яка експонується в читальному залі філологічних дисциплін з 24 листопада та персональну книжкову виставку "Стефан Цвейг - австрійський письменник (1881-1942)", яка експонуєтьсяна на абонементі №2 бібліотеки університету.

Стефан Цвейг - австрійський новеліст, автор романів-біографій, драм, перекладач, відомий своєю психологічною майстерністю.

Матеріали виставки "Сон його життя" розкривають всю глибину творчої спадщини видатного австрійського письменника, майстра белетризованих біографій Стефана Цвейга у контексті світової літератури. Уважний читач, гортаючи сторінки романів, новел, есе, порине у вирій добра, щирості, співчуття, милосердя і любові. Мета виставки – спонукати користувачів ще раз замислитися над вічними питаннями, які піднімає С. Цвейг на сторінках своїх творів.

Особливу увагу на виставці "Стефан Цвейг - австрійський письменник (1881-1942)", яка представлена на абонементі №2 привертають розділи, присвячені історико-біографічним романам "Марія Стюарт" і "Марія Антуанетта". В романі "Марія Стюарт" (1935) створений історично правдивий характер Марії – типової жінки епохи Відродження, сміливої, життєлюбної, закоханої в поезію і музику. "Марія Антуанетта" (1932) – роман присвячений долі королеви Франції, яку стратили в 1793 р. за рішенням Революційного трибуналу. В творі з великою майстерністю описаний психологічний портрет королеви на фоні подій Великої французької революції.

На виставки запрошуються всі, хто бажає зазирнути у свою душу, щоб краще зрозуміти себе і світ.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись